3 tips bij het uitkiezen van rolgordijnen voor je badkamer

Voor een badkamer is het zeker handig om te kiezen voor rolgordijnen. Het is ten eerste praktisch. Een rolgordijn is makkelijk open en dicht te doen. Je kunt met één hand het gordijn open en dicht doen en ook zelf kiezen hoe ver je het gordijn open wilt doen. Verder is een rolgordijn makkelijk en snel schoon te maken. Het trekt minder stof aan en is makkelijk te reinigen. En als laatste is het ook handig dat een rolgordijn vochtbestendig is, zeker voor in de badkamer. De verschillende soorten rolgordijnen zijn te vinden op de site van https://www.poweredblinds.nl, hier staan verschillende opties.

Lichtdoorlatende rolgordijnen in de badkamer

Wat een goede tip kan zijn bij het kopen van rolgordijnen voor de badkamer is om te kijken of de gordijnen wel goed lichtdoorlatend zijn. Een rolgordijn badkamer kan beter lichtdoorlatend zijn omdat het in de ochtend waarschijnlijk de eerste plek is waar je komt. Het heeft dus invloed op hoe we ons voelen in de ochtend. Ook is de badkamer een plek waar we ons klaarmaken en onszelf bekijken in de spiegel. Het is daarom handig dat er voldoende daglicht naar binnen valt. Daglicht geeft namelijk beter en helderder licht dan het licht van een lamp. Dus het is zeker handig om voldoende daglicht te hebben in de badkamer.

Nog wat laatste tips

Allereerst is het het mooist om een rolgordijn op maat te maken. Dit heeft verschillende voordelen. Uiteraard dat het mooi staat voor het raam en goed aansluit. Maar ook dat er geen inkijk is in de badkamer van buitenaf. Er zitten bij een op maat gemaakt raam geen kieren en gaten waardoor er niemand naar binnen kan kijken. Daarnaast is een op maat gemaakt rolgordijn mooi voor het oog. Omdat het precies goed past voor het raam staat het strak en sluit het mooi aan op het interieur. En als laatst moet je een rolgordijn nooit te ver laten zakken op het raam. Dit kan nooit gebeuren als je rolgordijn op maat gemaakt is. Dan is namelijk het gordijn lang genoeg voor het hele raam en kan het nooit te ver naar beneden afrollen.