Binnenkort verhuizen? Zorg dat je goed voorbereid bent

Als je wel eens verhuisd bent weet je wat een klus dat kan zijn. Om alles in goede banen te geleiden zijn er een hoop dingen waar je rekening mee moet houden en die je moet begeleiden. Maar hoe doe je dat eigenlijk en kies je voor een Verhuisbedrijf of doe je alles zelf? Vragen die je voor jezelf moet beantwoorden wanneer je gaat verhuizen. Om daarmee te beginnen is de beste start om alles duidelijk voor jezelf op een rijtje te zetten. Schrijf dus op waar je heen gaat, wanneer, met wie, wat je mee wilt, wat je nieuw wilt, etc. Zo creëer je al voordat je begint orde. 

Waar begin je mee?

Zoals gezegd is het handig om als eerste een lijst voor jezelf op te stellen met alles wat je wilt weten, wat mee moet en meer. Maar dan, waar begin je? De makkelijkste manier om te beginnen is om simpelweg te beginnen met je spullen te sorteren. Dus wat heb je het minst nodig maar moet wel mee? Dat berg je als eerste op in dozen. Dan wat gaat niet mee en kan dus weg. Ga zo maar door, zo kun je al vroeg beginnen en tegelijkertijd al sorteren. Zorg er dus voor dat je tijdig genoeg dozen in huis haalt en je langzaamaan al begint met het verwerken van alle spullen in dozen. 

Maak voor jezelf een checklist

Van te voren is het dus verstandig te beginnen met een lijst van alles wat mee moet. Maar als je dan eenmaal begonnen bent met verhuizen is het het makkelijkst als je ook weet wat er allemaal mee moet, zodat je niks vergeet. Daarom is het ook belangrijk om een checklist te maken. Niet enkel van alle spullen die mee verhuist moeten worden maar ook van andere dingen die geregeld moeten worden. Denk hierbij aan het in/uitschrijven bij de gemeente, gas en licht, adreswijzigingen en het regelen van de verkoop of huur. Door hier allemaal rekening mee te houden voorkom je jezelf een hoop stress en problemen.