De grote winterschoonmaak

Mijn naam is Henk en ik maakte laatst zo iets geks mee. Elk jaar ruim ik in de kerstvakantie mijn huis op. Om de een of andere reden verzamel ik tijdens de zomer zo veel verschillende spullen dat mijn huis steeds kleiner en kleiner lijkt te worden naarmate we dichterbij komen bij de winter. Ik ga vaak tijdens de zomervakantie naar Frankrijk en daar loop ik met mijn vriendin de boulevard af en komen we samen dingetjes die we aan het eind van de vakantie meenemen naar onze eigen huizen. Ik kende Sarah via mijn werk. We werkten beide bij hetzelde architectenbureau in Delft. We kennen elkaar al vier jaar maar nog geen enkele keer heb ik haar huis gezien. Telkens als ik er over begin dan verandert ze snel het onderwerp. Als ik er dan over door blijft vragen kijkt ze me boos aan. Soms is het gebeurd dat ik door alsmaar door te blijven vragen een paar dagen niets van haar hoorde. Ik heb het nooit aangedurft om haar langer te blijven vragen waarom ze zo voorzichtig is over elk onderwerp wat maar het kleinste beetje met haar huis te maken heeft. Ik ben een groot voorstander van een gezonde relatie, maar hoe kan het dat ik daar maar niet naartoe kan werken?

Advies

Als je ooit met je partner in een soortgelijke situatie terecht komt, raak vooral niet in paniek! Het kan zijn dat je partner last heeft van dingen die jij gewoonweg niet begrijpt, of die ze nog niet met je durft te bespreken. Bij Sarah was die tweede het geval. Ik ken haar al jaren, maar pas na vier en een half jaar samen met haar op vakantie te zijn geweest voelde ze zich veilig genoeg om te vragen of ik misschien kon helpen met het opruimen van haar huis. U hoort het goed! Ik kreeg een uitnodiging naar haar huis! Maar wat ik daar aantrof had ik in mijn slechtste nachtmerries niet kunnen voorstellen. 

Schokkend

Ik ben altijd al een net persoon geweest. Weet u nog al die dingetjes die ik verzameld heb tijdens mijn vakanties in Frankrijk? Die ruimde ik altijd op. Elke winter bracht ik een auto de hoek om om mijn spulletjes naar een berging in het oosten van het land te brengen. Het bleek dat Sarah dat niet deed. Heel haar huis lag vol met prullaria van de afgelopen vier jaar! Ik kon simpelweg het einde van de gang niet eens zien. Toch zag ze er elke dag zo opgeruimd  en netjes uit, ik snapte er niets van! We moesten letterlijk een container huren om alle spullen in op te bergen. Deze ging niet naar een berging maar linea recta naar het grof vuil. Ik hoop dat Sarah me nog steeds vertrouwd als partner.