Natuursteen laten polijsten

Hoe gaat natuursteen laten polijsten in zijn werk?

Als u een natuursteen vloer heeft in uw woning, bent u daar waarschijnlijk erg zuinig op. Dat kunnen wij ons helemaal voorstellen, want een natuursteen vloer is natuurlijk niet de meest goedkope vloer. Maar wel een hele mooie! En om uw vloer ook echt voor vele jaren lang mooi te houden, is zo nu en dan wat onderhoud nodig. En soms is dat wat groter onderhoud. Dan moet u de vloer bijvoorbeeld laten polijsten. Maar hoe gaat natuursteen laten polijsten door een professioneel bedrijf nu eigenlijk in zijn werk? U leest het hieronder.

Professioneel bedrijf inschakelen voor natuursteen polijsten

Wij adviseren u met klem om voor natuursteen vloer onderhoud altijd een professioneel bedrijf in te schakelen om de vloer er weer als nieuw uit laten zien. Doet u dat niet, dan loopt u het risico op (grote) schade aan uw vloer. En dat is natuurlijk eeuwig zonde. Professionele vloerenbedrijven hebben namelijk de juiste gereedschappen en expertise om natuursteen vloeren grondig te polijsten zonder krassen of beschadigingen te veroorzaken. Hoe gaat natuursteen laten polijsten in zijn werk?

Het polijsten

Als u uw natuursteen vloer laat polijsten door een professioneel bedrijf, nemen zij de volgende stappen:
  • Inspectie van de vloer: voordat ze beginnen met polijsten, zullen ze de vloer inspecteren om te bepalen wat er nodig is om de vloer te polijsten. Ze zullen ook beoordelen hoeveel tijd ze nodig hebben om de vloer te polijsten en wat de kosten zullen zijn.
  • Schoonmaak: voordat ze beginnen met polijsten, zullen ze de vloer grondig schoonmaken met een stofzuiger en dweil om alle vuil en stof te verwijderen.
  • Eventuele vlekken verwijderen: zitten er vlekken op de vloer? Dan zullen ze deze verwijderen met een vlekverwijderaar of een mild reinigingsmiddel.
  • Daarna begint het polijsten met een polijstmachine: die is speciaal ontworpen om natuursteen te polijsten. Ze zullen een polijstpad met een lagere grit (fijnheid) gebruiken om de vloer te slijpen en verwijderen krassen. Daarna zullen ze een pad met een hoger grit gebruiken om de vloer te polijsten en de glans te verhogen.
  • Polijstmiddel aanbrengen: Hiermee verhogen ze de glans van de vloer.
Als het bedrijf klaar is met het natuursteen polijsten, moet u de vloer nog even laten drogen, voordat u er weer op kunt lopen.

Meet blogs over vloeren

Hopelijk heeft u in ons blog de informatie gevonden die u zocht. Wilt u meer blogs over vloeren lezen? Klik dan hier voor een overzicht.