Enkele tips om beter te genieten van het goede weer bij je thuis

Zoals je al hebt gemerkt, worden de zomers in Nederland en België steeds warmer. Vroeger hadden we maar enkele weken zon en maximum 25 graden maar tegenwoordig krijgen we steeds langere periodes van zon met hoge temperaturen. Uiteraard is dit veel leuker om zo te vertoeven bij je thuis. Echter, misschien is je tuin hier nog niet op voorbereid. Zeker wanneer je niet gewoon bent om zo’n goed weer te hebben thuis, zijn je tuinmeubelen beperkt en zit je toch nog meestal binnen omdat je simpelweg niet voorbereid bent. Gelukkig zijn hier enkele simpele oplossingen voor zoals bijvoorbeeld je tuinhuis leuk inrichten. Hieronder geven we tips om optimaal te genieten van je tuin.

Richt je tuinhuis leuk in

Je tuinhuis zou een pronkstuk moeten zijn van je tuin. Naast het functionele van je tuinhuis, meestal in de vorm van opbergruimte, kan je je tuinhuis ook leuk inrichten om hier te vertoeven bij mooi weer. Wanneer je je tuinhuis bijvoorbeeld binnenin leuk ingericht met enkele planten en zetels, kan je ‘s avonds met een gezellig dekentje een boekje lezen in je tuinhuis zodat je een vakantiegevoel verkrijgt bij je thuis. Hang hierbij nog enkele gezellige lichtjes op het plafond en kaarsen binnenin en je wilt bijna meer vertoeven in je tuinhuis dan in je eigenlijke huis.

Al aan een veranda gedacht?

In de nieuwere huizen wordt geen veranda meer aan het huis gezet. Veel mensen denken namelijk dat een veranda een oude verschijning is die je aan je huis koppelt maar dat eerder gebruikt wordt door oude mensen als opbergruimte. Echter, think again! Er bestaan nu zoveel meer modernere oplossingen voor veranda’s. Je kan zelfs veranda’s kiezen in matte zwart om een coole industriële look te creëren. Ook kan je een open veranda creëren of een veranda op een hoek van je huis om zo een leuke extra extensie te creëren van je huis en zo meer licht binnen te laten. Zie je jezelf al zitten stargazen uit je veranda raam?

Focus je op je terras

Je terras is een buiten extensie van je keuken of living. Op je terras zet je meestal een tafel met stoelen en eventueel wat planten. Echter is het ook mogelijk je terras uit te breiden naar de gehele lengte van je huis. Hierop kan je dan loungestoelen plaatsen naast je terrastafel om zo een leuke hoek te creëren waarbij je buiten kan zitten genieten van de zon. Kies zeker ook voor genoeg planten en misschien zelfs wilde begroeiing zodat je zonder zorgen of al te veel werk kan genieten van een natuurgevoel bij je thuis.

Misschien ook een zwemvijver?

Een zwembad wordt steeds populairder bij dit warme weer. Echter vergt een zwembad veel werk voor het onderhoud en de kost voor de verwarming. Een goede oplossing hiervoor is het aanleggen van een zwemvijver in plaats van een zwembad. Een zwemvijver vergt namelijk amper of geen onderhoud doordat de natuur dit zelf doet. Ook kan je hierin vissen laten zwemmen voor een extra natuur gevoel. De tegels kan je zelf kiezen maar door het aangroeiende mos wordt er aangeraden om voor donkere tegels te kiezen. Met een zwemvijver heb je een snelle verfrissing altijd bij de hand in je tuin!