Epoxy kopen om je garagevloer op te knappen

Zo'n oude garagevloer heeft een nostalgisch uiterlijk. Zeker wanneer er nog plavuizen liggen, zorgt zo'n vloer voor een speciale sfeer. Maar ook voor een speciale geur, en die is niet altijd even fijn. De kieren tussen de plavuizen zorgen er namelijk voor dat vuil, olie en andere vloeistoffen voor altijd in de vloer trekken. Je ziet ze dan misschien niet meer, maar de luchtkwaliteit gaat flink achteruit. Je kunt dan twee dingen doen: je kunt alle voegen verwijderen en deze opnieuw plaatsen óf je kunt epoxy kopen en de complete vloer onder handen nemen. Dat is wel een flinke klus, maar dan heb je ook wel wat.

Epoxy kopen voor je garagevloer

Het is slim om je, voor je epoxy kopen gaat, je goed in te lezen. Want met alleen het kopen van epoxy en epoxy lijm ben je er nog niet. Voor je kunt beginnen met het behandelen van je vloer moet er nog heel wat gebeuren. De complete garage moet leeg en de oude vloer moet eruit. Daar kun je rustig een paar dagen voor rekenen. Dan zul je een nieuwe vloer moeten maken, hiervoor kun je epoxy gebruiken, maar je kunt er ook voor kiezen om eerst een betonnen vloer te (laten) storten en deze af te werken met epoxy.

Het verwerken van epoxy is niet moeilijk

Het zijn twee componenten die je bij elkaar voegt en die, goed uitgesmeerd op de vloer, een prachtig glad oppervlak geven. Het kan zijn dat je meerdere lagen nodig hebt, lees hiervoor goed de verpakking. Wil je een epoxyvloer met een kleur erin? Ook dat kan, de mogelijkheden vind je allemaal online. Je kunt dan bijvoorbeeld de ondervloer een mooie kleur geven en hier glasheldere epoxy op aanbrengen. Dat aanbrengen is een kwestie van de twee componenten (epoxyhars en epoxyharder) goed mengen en dan binnen 45 minuten met een grote roller, die je anders voor muurverf zou gebruiken, uit rollen. Je kunt al na 24 uur weer compleet gebruikmaken van je vloer.

Epoxy kent meerdere toepassingen

Zo is het momenteel een populair tijdverdrijf om met epoxy sieraden en andere kunstvoorwerpen te maken. Je hebt dan natuurlijk geen vaten epoxy van 60 kilo nodig. Je kunt dan veel kleiner beginnen. Ook hiervoor zijn de benodigdheden gewoon online te vinden. Kijk dan op de site, in het menu aan de linker kant onder "Resin art". Je zult zien dat je er heerlijk creatief mee aan de gang kunt gaan. Als eerst die garagevloer maar af is!