Lieveheersbeestjes kopen tegen bladluis!

Bladluis is heel vervelend. Je komt er niet zomaar van af en de bladluizen kunnen ervoor zorgen dat je mooie planten gereduceerd worden tot niks. Bladluizen zijn namelijk gek op de plantsappen en slurpen die met veel plezier uit jouw mooie planten. Zo'n bladluis is natuurlijk maar heel erg klein, maar kan toch flinke schade aanrichten. Je kunt er bijna niets tegen doen. Een voor een vangen is in ieder geval geen optie. En wil je echt chemische middelen gebruiken om van die kleine beestjes af te komen? Dat denk ik niet. Er blijft dan één goede oplossing over: lieveheersbeestjes kopen! Lieveheersbeestjes zijn gek op bladluizen en zullen ze in een mum van tijd allemaal voor je opruimen.

Lieveheersbeestjes kopen is niet zielig!

Ze worden namelijk goed verpakt en kunnen de reis in een pakketje prima aan. Zeker wanneer je ze daarna uitzet in de kas of de serre waar de door bladluis aangedane planten staan. Lieveheersbeestjes kopen is milieuvriendelijk en ook nog leuk om te zien. Volwassen lieveheersbeestjes worden vooral ingezet in gesloten kassen. Hier hebben ze de ruimte om te vliegen en om iedere bladluis te pakken te nemen die ze tegenkomen. Maar wat nu als je bladluis in je tuin hebt? Lieveheersbeestjes kopen lijkt dan een minder goed idee. Ze vliegen immers zo weer weg.

Larven van lieveheersbeestjes voor buiten

Om te voorkomen dat je lieveheersbeestjes koopt die er met een vaartje vandoor gaan zodra je ze los laat, is het slim om de larven van lieveheersbeestjes te kopen. Deze zijn minstens zo gek op bladluizen als de volwassen lieveheersbeestjes en zullen zich "een slag in de rondte" eten om groot te worden. De larven strooi je bij de basis van de aangedane planten, ze vinden dan zelf hun weg naar de bladluizen. Is een lieveheersbeestje volwassen? Dan zal het, naar alle waarschijnlijkheid, vertrekken zodra de bladluizen op zijn. En dat is sneller dan je denkt! Het kan zelfs zijn dat je helemaal geen lieveheersbeestjes ziet, maar dat de bladluizen op wonderbaarlijke wijze zijn verdwenen.

Bestel er een "lieveheersbeestjes-hotel" bij!

Om toekomstige bladluizen te ontmoedigen, is het slim om zoveel mogelijk lieveheersbeestjes in je tuin of in de kas te hebben. Je kunt hiervoor een lieveheersbeestjes-hotel bestellen. Dit is een soort nestkastje, net zoals je dat kent voor vogels, maar dan niet met een rond gat met een stokje, maar met horizontale sleuven waar lieveheersbeestjes in en uit kunnen vliegen. Ze kunnen ook goed overwinteren in zo'n hotel.