Op deze manier moet jij jouw kaas bewaren 

Waarschijnlijk bewaar jij jouw kaas in de verpakking in de koelkast. Hoewel dit voor jou heel normaal is om te doen, is dit niet de beste manier om jouw kaas te bewaren. Door dit op een andere manier te doen, zorg jij er namelijk voor dat jouw kaas het langst vers blijft. Dit is fijn aangezien het zonde is als kaas bederft omdat je het te lang in de koelkast laat liggen.

 

Gebruik bakpapier 

In de supermarkt kun je oude kaas kopen en vervolgens kun je deze thuis eten. Het probleem is dat je de kaas niet in één keer opeet, waardoor je hem ergens moet bewaren. Je doet er vershoudfolie omheen, legt het in de koelkast en bent klaar. Dit is hoe het bij veel mensen gaat, maar eigenlijk is dit niet de manier waarop je kaas het best kunt bewaren. Als jij jouw kaas in vershoudfolie wikkelt, zorg jij er juist voor dat de kaas sneller bederft. Een andere manier om jouw kaas te bewaren, is om de kaas te wikkelen in bakpapier. Dit bakpapier zorgt ervoor dat het kaas niet vochtig wordt, wat wel gebeurt als je folie gebruikt. Met bakpapier heb je ook geen last van kaas die te droog wordt. Dit bakpapier zorgt dus voor het behouden van de juiste staat van de kaas, en zorgt er ook voor dat er geen schimmel op de kaas komt. 

 

Wat is de juiste temperatuur om de kaas in te bewaren? 

De temperatuur is een belangrijk aspect bij het bewaren van kaas. Bij een hele kaas kopen is het al helemaal belangrijk dat je weet hoe je de kaas moet bewaren, aangezien je in dit geval een heel groot gedeelte van de kaas moet bewaren. De meeste kazen worden gewoon in de koelkast bewaard, maar het is niet goed voor elke kaas om in de koelkast bewaard te worden. Bij andere kazen is het juist de bedoeling om in de koelkast bewaard te worden. Harde kazen moeten tussen de acht en vijftien graden Celsius worden bewaard. Zachte kazen moeten worden daarentegen bewaard bij een temperatuur van vijf tot acht graden Celsius. 

 

Waar moet je kaas bewaren? 

Als je kaas het beste wilt bewaren, moet je dat doen op een lichte en vochtige plek. Een lichte en vochtige plek in de koelkast, is de groentela. Als je jouw kaas het beste wilt bewaren in de koelkast, moet je dat dus doen in de groentela. Zorg ervoor dat de groenten niet in aanraking komen met de kaas, want anders worden er bacteriën overgegeven.