Tips voor Black Friday

Black Friday komt er weer aan en ik ben al lijstjes aan het maken! Zelfs vind ik het maken van lijstjes erg fijn voordat het een goed overzicht geeft en ook een fijn gevoel geeft op iets af te strepen. Voor Black Friday is een lijstje nog voor 2 extra redenen erg nuttig. Namelijk om aankopen te voorkomen die ik eigenlijk niet nodig heb, maar door de prijs gewoon te aantrekkelijk zijn. En daarnaast is een lijstje handig om een goed overzicht te hebben wat de items kostte voor Black Friday. Zodoende kan je zo voordelig mogelijk uitkomen. In deze blog geeft ik een aantal tips om jouw eigen lijstje voor Black Friday te maken.

Wat heb je nodig?

Allereerst is het dus belangrijk om een lijstje te maken van de dingen die je nodig hebt. Daarvoor is het belangrijk om even je huis rond te lopen en te kijken wat er mist of wat er mogelijk binnenkort vervangen moet worden. Qua kleding en schoenen vind ik het zelf handig om mijn kledingkast door te gaan, dingen te passen en te kijken wat er vervangen moet worden of welke items ik nog graag willen aanschaffen. Soms kijk ik in een paar magazines of online wat een beetje trendy is en kies ik daar nog wat items van. Vervolgens check ik welke winkels meedoen aan de kortingen door ‘Wehkamp Black Friday’ of iets dergelijks te Google’n.

Voor de elektronica is het handig om na te denken welke producten je al lang hebt. Deze producten zullen na een tijdje vervangen moeten worden. Het is dan fijner om deze producten tegen een lagere prijs alvast in huis te hebben, zodat je niet in het geval het product er opeens mee ophoudt een dure aankoop moet doen. Denk ook aan producten die je vaak gebruikt, die kunnen er immers sneller doorheen gaan. Is vrijdag altijd patat-dag? Misschien kan je dan de friteuses in de gaten houden. Of is zaterdag pannenkoeken-dag? Misschien wil je dan een special pannenkoekenpan inslaan op Black Friday. Of misschien heb je je mobiele telefoon al een tijdje en ben je toe aan vervanging. Dan kan je ‘telefoon Black Friday’ in de gaten houden op Google of blackfridaydeals.nu voor goede deals.

Het lijstje

Zodra je het lijstje volledig hebt, is het belangrijk om te oriënteren welke winkel jouw gewenste product aanbieden en wat nu de prijzen zijn van dat product in die winkels. Heb je bijvoorbeeld een nieuwe telefoon nodig, beslis dan welk merk en model je het liefst zou hebben. Heb je bijvoorbeeld besloten dat je een nieuwe Samsung Galaxy wilt, zoek dan via Google eerst de huidige prijzen op bij bekende winkelketens. Noteer dit en houdt vervolgens via Google door ‘Samsung Galaxy Black Friday’ in te typen alle deals bij.