Zo koop jij de perfecte winterjas

Het is misschien niet voor iedereen het favoriete onderwerp om over na te denken, maar het komt steeds dichterbij: de winter. Om ook in de winter comfortabel je Betty Barclay outfit aan te kunnen hebben, zul je op zoek moeten gaan naar een goede winterjas. De temperaturen kunnen nu namelijk zomaar eens een stuk gaan dalen waardoor het vooral ‘s ochtends en ‘s avonds een stuk frisser aanvoelt. Toch wordt het kopen van een winterjas vaak als een hele taak gezien en hebben mensen hier moeite mee. Er zijn een paar dingen waar je goed op moet letten, en hier helpen wij je graag mee.

Bereken de cost per wear van de jas

Wanneer je een winterjas van Janse Mode of een ander merk op het oog hebt, zul je moeten kijken naar de CPW. Dit staat voor cost per wear. Winterjassen zijn vaak een dure investering, maar iets waar we niet omheen kunnen. Het is dus belangrijk om jezelf goed af te vragen of de jas dit hoge bedrag volgens jou wel waard is. Dit kun je dus doen door de cost per wear uit te rekenen. Hierbij kijk je naar de geschatte hoeveelheid dat jij de jas ongeveer aan hebt. Neem bijvoorbeeld twee jaar, en dan vier maanden per jaar. Dit betekent dat je hem zo’n 240 keer aan zult hebben. Als je op dat moment kijkt naar een jas van €150,-, dan klinkt hij opeens een stuk goedkoper!

Het passen van de jas in de winkel

Een ander belangrijke tip is om de winterjas in de winkel goed te passen. Hoewel online shoppen onwijs makkelijk en ook vaak de voorkeur van veel mensen is, is het op het gebied van winterjassen niet altijd de verstandigste keuze. Dit is namelijk een kledingstuk die veel aandacht nodig heeft tijdens het passen, en hierdoor is het geen overbodige luxe om hem in de winkel even goed aan te hebben. Trek wanneer je de jas gaat passen ook een trui aan, omdat dit een kledingstuk is die je vaak aan hebt tijdens het koude weer. Door deze nu al aan te trekken kun je kijken of de jas niet te strak zit wanneer je deze items draagt. Zo ben je gegarandeerd van een goede, comfortabele jas!