Zo moet je moduleo PVC onderhouden

moduleo PVC

Een vloer onderhouden is belangrijk. Het is een deel van je woning of kantoor waar zeer intensief gebruik van wordt gemaakt. Bij moduleo PVC is dat niet anders, ook al is dit type vloer ontzettend stevig. Het vraagt alsnog om onderhoud. Hoe je zoiets doet? Dat ontdek je hier.

moduleo PVC

PVC is geen hout

PVC is iets makkelijker te onderhouden dan bijvoorbeeld echt hout. Het is namelijk een kunststof dus kan beter tegen water en andere omstandigheden zoals zand of vuil op de vloer. Toch met je ook PVC onderhouden om er goed en lang van te kunnen genieten. 

Stofzuigen is belangrijk

Ook bij PVC is het nodig om tenminste eens per week de vloer te reinigen. Zand en kleine steentjes schuren de vloer en zorgen voor krassen die moeilijk weer te verwijderen zijn. Stofzuig daarom indien nodig de vloer met de borstels naar beneden zodat de stofzuigerpoot geen krassen achterlaat. De meeste stofzuigers hebben zo’n functie op het apparaat zitten. Daarnaast is het slim om deurmatten in huis te leggen, zowel bij de voordeur als andere deuren naar buiten. Zo kunnen mensen hun voeten vegen en lopen ze al dat vuil niet door jouw huis.

Een speciale reiniger

Dweilen is ook aan te raden. Dit kun je eens per week doen of minder als de vloer minder intensief wordt gebruikt. Het is echter wel aan te raden het niet minder vaak dan eens in de twee weken te doen, om de kleur van het PVC goed te behouden en het uiterlijk van je vloer zichtbaar te houden. Daarnaast is het handig om af en toe met een speciale reiniger te schoonmaken. Allesreinigers of andere schoonmaakproducten uit de winkel kunnen soms stoffen bevatten die de beschermende laag van PVC kan aantasten. Gebruik daarom altijd een onderhoudsproduct dat geschikt is voor het onderhouden en reinigen van een PVC vloer. Dit kun je vaak vinden in grote supermarkten of andere winkels met schoonmaakproducten.