De HDMI rage

Met de komst van tablets, laptops en telefoons voorzien van snel en draadloos internet, is films kijken, Youtube kanalen bekijken en beluisteren en gamen nog gemakkelijker geworden. Een scherm van een tablet is echter niet hetzelfde als dat van een televisie dus ontstond jaren geleden het idee achter de SCART kabel. Een kabel die gameconsoles verbind met een televisie. Ook DVI is daarbij een belangrijke ontwikkeling geweest. Met de HDMI kabel kunnen we tegenwoordig weliswaar elke digitale bron verbinden met onze televisie zodat een film op je tablet gemakkelijk afgespeeld kan worden op je televisie.

De voordelen van de HDMI kabel
Waarom zouden we kiezen voor een dure HDMI kabel als we jaren geleden SCART en DVI kabels uitgevonden hebben? HDMI kabels vertonen immers veel overeenkomsten met SCART en DVI kabels. Tijd voor een korte uitleg. Een SCART kabel is van analoge aard en kan geen digitale beelden verzenden en ontvangen. Een DVI kabel is wel van digitale aard maar ondersteunt alleen beeld. Een HDMI kabel kan zowel audio- als videosignalen transporteren en dat alles in high definition. Hier kan geen andere kabel tegenop. Technische verbeteringen van de afgelopen jaren hebben ervoor gezorgd dat de maximale bandbreedte en de maximale beeldresolutie zijn toegenomen.

RU connected
Als je zonder twijfel verzekerd wilt zijn van kwalitatief goede HDMI kabels, is bedrijf RU connected de juiste plek. Met hoogwaardige materialen produceert het bedrijf zelf HMDI kabels die moeiteloos elk digitaal signaal in perfectie transporteert. Met 19 zuurstofvrije ‘long-grain’ koperen aders, verdeeld over 5 groepen en een dubbele afscherming zorgt de kabel voor een probleemloze overdracht. De compleet vergulde connectoren van de HDMI kabels bieden een goede geleiding en tevens een topbescherming tegen corrosie. De prima afwerking en het strakke uiterlijk maakt deze kabels tot een prima aankoop. De lage prijzen zitten hem in het feit dat het bedrijf geen geld kwijt is aan handelaren. Klanten van RU connected zijn meer dan tevreden met de kabels van het bedrijf. Zowel in de media als op de website van het bedrijf zijn veel lovende reviews te lezen.

HDMI kabels getest
Wist je dat de prijzen van een HDMI kabel enorm uiteenlopend zijn? In het goedkoopste geval betaal je 4,99 voor een HDMI kabel via Bol.com. De duurste kabel die deze website aanbiedt, kost daarentegen 1272,55 euro. Dit enorme prijsverschil is vrij typisch aangezien een HDMI kabel in alle gevallen hetzelfde zou moeten doen: digitaal verbinden. Is dit prijsverschil reëel of pure waanzin. Uit diverse tests blijkt dat het laatste waarheid is aangezien het weinig uitmaakt. Het enige verschil in kabels zit hem in het esthetische en het materiaalgebruik. Sommige bedrijven gebruiken materialen van goedkope aard en werken de kabel niet netjes af met als gevolg slijtage of disfunctioneren. Afgezien van deze zaken is het onzin om een kabel van 1272 euro aan te schaffen. Dit is pure winstmakerij voor het bedrijf dat deze kabels maakt. Wel is het belangrijk om te kijken naar de lengte van de kabel, de materialen en de afwerking. Daarbij is het in acht nemen van reviews van bedrijven een goede richtlijn.