Stofzuiger kopen? Zo kies je de beste stofzuiger!

Zo kies je de beste stofzuiger

Heb je een nieuwe stofzuiger nodig? Zo kies je de beste stofzuiger! Het is belangrijk om te weten waarop je moet letten bij het aanschaffen ervan. De zuigkracht van de stofzuiger, hoe makkelijk je het kan gebruiken en hoeveel stroom er wordt gebruikt zijn belangrijke punten om bij stil te staan bij het kopen van een nieuwe stofzuiger. Het kiezen van een stofzuiger is dus niet makkelijk, je moet met veel dingen rekening houden. Elke woning is natuurlijk anders en wanneer je gaat letten op deze dingen, zul je er al snel achter komen welke het beste bij jou en jouw woning past. 

Zo kies je de beste stofzuiger

De zuigkracht van de stofzuiger

Ten eerste moet de stofzuiger natuurlijk een goede zuigkracht hebben. Ik vind het zelf namelijk ook vervelend wanneer je bezig bent en je ziet dat de vloer nog steeds vies is. Wil je weten hoe sterk de zuigkracht van een bepaalde stofzuiger is? Zo kies je de beste stofzuiger. Je kijkt dan op het label welke letter er op staat. De letter A betekent veel zuigkracht, hoe later de letter in het alfabet voorkomt, hoe lager de zuigkracht is van die stofzuiger. Tegenwoordig bestaan er ook stofzuigers waarbij de zuigkracht wordt afgestemd op de hoeveelheid vuil die op de grond ligt. Hiermee kan je energie besparen, want je hebt natuurlijk niet veel zuigkracht nodig als er niet veel vuil ligt. 

Hoeveel geluid maakt de stofzuiger?

De meeste stofzuigers zijn erg luid. Het geluid loopt soms wel op tot 75 decibel of hoger. Dit kan erg storend zijn voor de andere mensen die met jou samen wonen. Doe jezelf en je huisgenoten een plezier door voor een stiller model te kiezen. De modellen die minder geluid maken zitten vaak tot ongeveer onder de 70 decibel. Tijdens het stofzuigen merk je dit direct en het zal vast ook minder irritant zijn om schoon te maken. Er zijn ook stofzuigers die een stille stand hebben, maar dit heeft wel invloed op de zuigkracht. Kies dus voor wat jij belangrijker vindt. 

Moet ik kiezen voor een draadloze stofzuiger?

Het nadeel van een stofzuiger met draad is dat er een bepaald limiet is voor waar de stofzuiger heen kan. Je zult dan de stofzuiger steeds in een ander stopcontact moeten steken en dat kan heel vervelend zijn. Dit is vooral het geval bij de wat grotere woningen. Waar je dan voor kunt kiezen is een stofzuiger zonder stroomkabel. Deze zal dan opgeladen moeten worden, maar heeft dan wel genoeg vermogen om het hele huis te stofzuigen. Dus ren naar de winkel en koop een nieuwe stofzuiger!